Motosiklet işe ya da okula giderken araba yerine kullanılan alternatif bir araç olsa da pek çok kişi onu ilginç buluyor. Son zamanlarda giderek daha fazla insan motosiklet kullanıyor ancak motosiklet satın almadan önce özel eğitim almak ve kullanmadan önce çeşitli yasalara uymak gerekiyor. Motosiklet ehliyetinizi alıp yollara çıkmadan önce her türlü kötü durumdan kendinizi korumanız gerekiyor.

Öncelikle motosikletine yeni başlıyorsanız hemen içine atlamayın. Akıllıca bir seçim, öncelikle sessiz yollarda ve mesai saatleri dışında pratik yaparak motosiklete ve her türlü yol koşuluna alışmanız olacaktır. Ayrıca motosiklet kullanırken mutlaka koruyucu ekipman kullanılmalıdır. Motosiklet aksesuarı olarak satın alınabilecek bu aksesuarlar iki ana kategoriye ayrılıyor: motosiklet kıyafetleri ve motosiklet aksesuarları.

Bisiklet kıyafetleriyle güvenli sürüşün keyfini çıkarın Aşırı hız, sürüş mesafesinin kısa olması veya dikkatsizlik bu tür kazalara neden olur. Öncelikle kısa mesafelere gidiyor olsanız bile motosiklet kıyafeti giymelisiniz. Sahile ya da bir yere beş dakika boyunca giderken cildi kapatmayan kıyafetlerle motosiklete binmek, kaza anında vücutta kalıcı hasarlara neden olabilir. İşte tam bu noktada
Motosiklet Giyim devreye giriyor.

Trafik kazasında en çok yaralanan bölge kafadır. Bu alan en önemlisi kask kullanılarak korunmalıdır. Ayrıca motosiklet eldivenleri ve emniyet pantolonları kaza anında yerle teması engelleyerek koruma sağlar. Güvenlik yeleği ve motosiklet botları da hayat kurtarıcı ekipmanlardır. Trafikte hayat kurtaran aksesuarların yanı sıra motosikletinize takabileceğiniz kilitler ve telefon aksesuarları ile motosiklet aksesuarlarını genişletebilir ve güvenli bir sürüşün keyfini çıkarabilirsiniz.

Alacağınız ekipmanlarla hayatınızı kolaylaştırın

İkisi omuzda, biri arkada olmak üzere iki dirseklikli motosiklet ceketi gibi koruyucu kıyafetlerin yanı sıra bazı aksesuarlar da satın alabilirsiniz. . motosiklet. Bunlardaki koltuk kılıfı motosikleti yağmurdan, çamurdan ve güneş ışığından korur. Ayrıca terlemeyi ve kaymayı da önler. Normal selenize taktığınız bu kılıf sayesinde sele oturmaz, güvenli ve rahat bir şekilde sürüş yapmanızı sağlar.

Koltuk kılıfının yanı sıra, uzun yolculuklarda veya günlük hayatta eşyalarınızı saklayabileceğiniz, takıp yerleştirebileceğiniz çantalar da bulunmaktadır. Piyasada özelliklerine ve yerleşimine göre ihtiyacınıza uygun pek çok motosiklet çantası bulunmaktadır. Ayrıca taşınabilir bacak çantasıyla da güvenle taşıyabilirsiniz. Ayrıca kilitler ve çubuklar gibi ilave motosiklet aksesuarları sizi ve motosikletinizi olası tehlikelerden korur ve güvenli sürüşü kolaylaştırır. Sürüş güvenliği ipuçları

Trafik hataları ve anlık dikkatsizlik kazalara yol açabilir. Bu bakımdan dikkate alınması gereken birkaç kural hayat kurtarabilir. Dikkate almanız gereken bazı önemli noktalar şunlardır:

Kavşaklarda ve virajlarda hızınızı dikkatli bir şekilde ayarlayın ve karşıdan gelen araçlara daima dikkat edin.
Sürüş mesafesini koruyarak acil frenleme durumunda kaza önlenebilir.
Dönüş giriş hızı yavaş olmalı.
Ön ve arka frenleri kullanmayı öğrenin.
motosiklet için alınan LED stickerlar sayesinde sinyal lambalarınızı görünür hale getirebilirsiniz.Trafikte herkesin hata yapabileceği unutulmamalıdır. Bu gibi durumlarda agresif olmaktansa sakin ve anlayışlı olmak daha iyidir. 3otuz.com temin edebilirsiniz

Tags

Categories

Yorum bırakın

Explore my side projects and work using this link

Upsidedown is a WordPress theme design that brings blog posts rising above inverted header and footer components.

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın